Gezocht: Flevolanders met een beperking voor deelname onderzoek

FLEVOLAND - Sportservice Flevoland is gestart met de tweemeting van het onderzoek Onbeperkt in beweging in Flevoland. Dit is een onderzoek naar het beweeggedrag en sportwensen van mensen met een beperking (gedrag, psychosociaal, verstandelijk en/of lichamelijk).

De informatie wordt gebruikt om lokaal het sporten en bewegen voor mensen met een beperking te verbeteren. Dit kan inhouden: het creëren van aanbod op basis van een behoefte, het bestaande aanbod zichtbaarder maken of een vereniging ondersteunen bij het verbeteren van aanbod of sportplek. Onder deelnemers worden 25 VVV-bonnen van 10 euro verloot.

Resultaten uit 2015

Onbeperkt in beweging in Flevoland is in 2012 voor het eerst uitgevoerd. Sportdeelname van mensen met een beperking blijft achter bij het landelijk gemiddelde (25%). Voor degenen die niet sporten, zijn reisafstand en vervoer de grootste belemmeringen. De afgelopen drie jaar heeft Sportservice Flevoland geïnvesteerd in het zichtbaarder maken van de aangepaste sport in Flevoland.
De vragenlijst is digitaal en gedrukt beschikbaar. De digitale vragenlijst staat op www.sportflevo.nl/onbeperktinbeweging2018. Gedrukte exemplaren zijn opvraagbaar via info@sportflevo.nl. (Foto: Mathilde Dusol)
Artikel geplaatst op: 02 oktober 2018 - 09:57

Gerelateerd

Delen