Dayo (15) mag een week lang honkballen op Aruba

Door Marcel Beijer
ALMERE – Wie Dayo Hellegers (15) deze week wil spreken, hoeft niet naar zijn huis in Buiten te gaan. De jonge Almeerder zit namelijk een weekje op Aruba. Om lekker te honkballen en de lessen van ex-honkbalinternational Danny Rombley in praktijk te brengen.
Dayo Hellegers met ex-wereldkampioen Danny Rombley, zijn rolmodel. (Foto: Fred Rotgans)

De spectaculaire sportreis heeft Dayo te danken aan de stichting ‘Alleen jij bepaalt’, die jongeren van 12 tot 18 jaar uit het praktijkonderwijs een gestructureerde vrijetijdsbesteding biedt. Rolmodellen maken jongeren in clinics enthousiast voor honkbal, basketbal of voetbal en stimuleren ze lid te worden van een sportvereniging. Dayo, die bij Pro Almere op school zit, koos voor honkbal en ex-profhonkballer Danny Rombley als rolmodel. Niet zomaar iemand, want Rombley werd met het Nederlands team wereldkampioen.
“Danny Rombley komt regelmatig naar Almere ’90 om trainingen te geven”, zegt vader Bas Hellegers. “Dayo heeft kennelijk ook wel talent want hij is door ‘Alleen jij bepaalt’ uitgekozen in het ‘Koninkrijk Nederland’-team met vooral jongens uit Rotterdam en Amsterdam. Hij is de enige Almeerder die er in is opgenomen.”
Daardoor vloog Dayo afgelopen maandag naar Aruba om daar een toernooi te spelen, zondag keert hij terug. Via ‘Alleen jij bepaalt’ krijgt hij minimaal een seizoen begeleiding van een trainer die contact onderhoudt met de school over de voortgang die is gericht op een positieve gedragsverandering. “Dayo is nu helemaal gek van honkbal, het is echt zijn sport geworden. Hij heeft er plezier in en dat merken wij ook.”
In zeven seizoenen namen al ruim vierduizend jongeren deel aan ‘Alleen jij bepaalt’, de organisatie wordt mede mogelijk gemaakt door het Jeugdsportfonds en Stichting Leergeld.
Artikel geplaatst op: 02 oktober 2018 - 14:01

Gerelateerd

Delen