Lopers lovend over 30 van Almere

POORT - Onder ideale loopomstandigheden werd zondag de ‘30 van Almere’ gehouden. Dat leverde niet alleen heel veel gezelligheid onder de ruim zevenhonderd lopers op, maar ook nog eens hele snelle tijden.
Sabine Hayn won bij de dames. (Foto: aangeleverd)

De hoofdafstand van de dag, de 30 kilometer, werd gewonnen door een oppermachtige Pim Quist. De Hagenees finishte in 1:46:57. Bij de vrouwen ging de winst naar een bijzonder sterke Marije Geurtsen uit Vianen. Zij kwam na 2:05:21 over de finish.
Zowel Quist als Geurtsen zijn in voorbereiding op de marathon van Amsterdam. ,,Al is het alleen maar om je zelfvertrouwen dat je weet dat je het tempo kunt volhouden een boost te geven, is dit een hele fijne generale repetitie”, aldus Quist. “Het is de eerste keer dat ik hier heb gelopen en dat bevalt enorm goed. Drie rondjes lijkt misschien een beetje suf, maar eigenlijk is het perfect omdat je precies weet wat er gaat komen. Daardoor kon ik het tempo lekker vlak houden."
Ruim 700 deelnemers

In totaal kwamen er ruim 700 lopers in actie. Zo werd de twintig kilometer bijvoorbeeld gewonnen door Dennis de Knijff. De Almeerder werkte de wedstrijd, die hij als een training na een zeer intensieve trainingsweek zag, af in een tijd van 1:15:17. Sabine Hayn pakte op deze afstand en na 1:30:49 de winst bij de dames. De tien kilometer werd gewonnen door Justin Lam en Yvette van Wegen, terwijl de vijf kilometer prooi was voor Shai Walhain en Selina Franken.
De Kids Runs over twee kilometer en een kilometer werden gewonnen door respectievelijk Lars Molenkamp en Jet Prins (2 kilometer) en Sedic Wanders en Pueblita Renfurm (1 kilometer). Alle uitslagen van alle afstanden zijn terug te vinden op: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2018/sep/30/almere/
Artikel geplaatst op: 01 oktober 2018 - 08:01

Gerelateerd

Delen