Vliegende start basketballers Pioneers in Promotiedivisie

ALMERE - Almere Pioneers is de competitie goed gestart door de eerste drie wedstrijden te winnen. 

Voor het derde competitieduel moest de ploeg dit weekend naar Leiden waar BS Leiden haar tegenstander was. Leiden had pas 1 wedstrijd gespeeld maar deze wel gewonnen. De grote vraag was dan ook of de Almeerse ploeg op een zondag het goede gevoel vast kon houden.
Almere Pioneers begon erg stroef en was slordig in de afronding. Binnen 2 minuten stond het 10-2 voor BS Leiden. Halverwege het eerste kwart was de achterstand zelfs opgelopen 12 punten. Na een time-out en wat aanpassingen begon het te lopen. De verdediging van Almere Pioneers werd beter en beter. Voor rust was de achterstand dan ook weggewerkt en stond er een voorsprong van 9 punten op de borden.
In de tweede helft kwam BS Leiden nog terug tot 4 punten. Een goed laatste kwart, waarbij de verdediging en rebound van Almere goed waren verzorgd, zorgde ervoor dat Almere Pioneers met 11 punten verschil de wedstrijd naar zich toetrok waarbij een serie van drie uitwedstrijden allen met winst zijn afgesloten.

Thuiswedstrijd
Almere Pioneers maakt een zeer mooie start van het seizoen waar. Zaterdag 6 oktober, 16:00 uur is de eerste thuiswedstrijd in het Topsportcentrum voor Pioneers.
Een mooie aanloop naar de eerste thuiswedstrijd tegen Red Giants uit Meppel. Het belooft een spektakel te worden waar de mannen van Almere Pioneers gaan voor 4 uit 4! Zij hopen op volle tribunes in het Topsportcentrum in Almere Poort.

Artikel geplaatst op: 01 oktober 2018 - 08:46

Gerelateerd

Delen