Mooie resultaten voor Sloeproeien Almere

ALMERE – Het wedstrijdteam van sloeproeiers, de Heren van Almere, heeft dit jaar voor het eerst mee gedaan aan de beruchte Harlingen-Terschelling race, een tocht van 34 kilometer. Het herenteam werd 87e van de 136 deelnemers

De sloeproeiboten. (Foto: aangeleverd)


Het herenteam kwam dit jaar onder meer nog uit bij wedstrijden in Zaandam, Zwolle, Utrecht en Bruinisse. Op dit moment staan ‘De Heren‘ tweede in het klassement van de tweede klasse. Daarnaast is dit jaar het dameswedstrijdteam ‘De Gangmakers’ opgericht. Bij hun tweede roeirace (Veerse Meer) behaalden zij een super resultaat; ze werden vierde in de eerste klasse. Dit jaar komen de teams nog uit in Langweer, Leeuwarden, Amsterdam en Muiden.


10-jarig bestaan


Sloeproeien Almere viert deze maand haar 10-jarig bestaan. Inmiddels zijn er bijna veertig leden die iedere week trainen in de 1.200 kilo wegende reddingssloep Labora Stulti (vrije vertaling: gekkenwerk). Vanuit Marina Muiderzand wordt er zes keer per week met acht man/vrouw geroeid over het Gooi- en IJmeer.
Met de groei van de club komt een nieuwe organisatorische en logistieke uitdaging. Sloeproeien Almere doet onder het motto ‘Wij groeien groot, help ons aan een tweede boot’ mee aan de Rabobank Clubkas Campagne. Mede hiermee (en mogelijk andere sponsoren) verwacht de stichting een extra boot te kunnen aanschaffen.

Artikel geplaatst op: 08 oktober 2018 - 14:36

Gerelateerd

Delen