NK Judo blijft komende jaren in Almere

POORT – De gemeente Almere en de Judo Bond Nederland hebben een nieuwe, driejarige overeenkomst ondertekend. Dat betekent dat het NK Judo en Jiujitsu in Almere worden gehouden.
De nieuwe overeenkomst werd afgelopen weekend ondertekend. (Foto: Lex Beers)

Vanaf 2019 tot 2021 wordt de samenwerking bovendien uitgebreid met de NK judo -21 jaar en het Nederlands kwalificatietoernooi (NKT) waar judoka’s zich proberen te plaatsen voor de NK judo senioren. Door het organiseren van deze evenementen en side events wordt de sport nog meer onderdeel van de stad Almere.
Felix Thieme, voorzitter van Judo Bond Nederland is blij met de contractverlenging. “Het is bijzonder dat het judo en jiujitsu, als oude en historisch verankerde sporten, en een nieuwe, jonge stad als Almere zo goed bij elkaar passen.”
Ook wethouder Jaap Lodders is in zijn nopjes. “We zijn trots om opnieuw drie jaar lang met ons Topsportcentrum gastheer te mogen zijn voor evenementen als de NK’s judo en jiujitsu. Almere hecht veel belang aan budosport en heeft dit daarom benoemd als één van de focussporten. Dat doen we omdat de waarden binnen deze sport een waardevolle bijdrage leveren aan de maatschappij, denk maar aan discipline, respect en doorzettingsvermogen. Ik ben ook blij met de afspraak dat we judo en jiujitsu op andere manieren in gaan zetten door middel van side events en interventies, bijvoorbeeld in de zorg.”
Artikel geplaatst op: 03 oktober 2018 - 09:48

Gerelateerd

Delen