Almere Pioneers wint ook eerste thuiswedstrijd

POORT - Na drie uitoverwinningen op rij voegden de basketballers van Almere Pioneers afgelopen zaterdag de eerste thuisoverwinning aan die zegereeks toe.

Foto: aangeleverd

Tegenstander was Red Giants uit Meppel. Almere Pioneers ging de wedstrijd voortvarend van start waardoor er na drieminuten spelen al een 7-0 stand op de borden stond. De rest van de eerste periode ging het gelijk op en het einde van deze periode werd bereikt met een 18-13 stand. De tweede periode kende een soortgelijke start. Pioneers bouwde rustig verder aan uitbreiding van de voorsprong. Via 26-13 en 34-18 werd een ruststand bereikt van 40-24. 

 

Slordiger

Het publiek ging er aan het begin van de tweede helft er eens goed voor zitten. Een grote thuisoverwinning leek in de maak. Helaas bleek het tegengestelde te gebeuren. Pioneers begon slordiger te spelen en de energie, die met name in de tweede periode te bespeuren was, viel in de derde en vierde periode grotendeels weg. Red Giants kreeg hierdoor meer vat op de aanval van de Almeerders en kwam zelfs terug in de wedstrijd. Met nog 30 seconden speeltijd op de klok was de voorsprong van Almere Pioneers teruggelopen naar 67-65 en nam de druk van Red Giants toe. Door een onsportieve fout van Red Giants in de laatste seconden van de wedstrijd, kregen Almere de genoeg steun voor maken van de laatste belangrijke punten en kon een winst van 71-65 worden bijgeschreven.

 

Tweede plaats

Na deze vierde overwinning staat Almere Pioneers op een zeer nette tweede plaats in de hoogste amateurdivisie van Nederland. Een betere start kan deze promovendus zich niet wensen. De komende weken staan er weer uitwedstrijden op het programma. Op 3 november speelt Almere Pioneers haar tweede thuiswedstrijd. Ook dan in het Topsportcentrum in Poort.

Artikel geplaatst op: 08 oktober 2018 - 09:10

Gerelateerd

Delen