Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: karttalent Rick Bouthoorn.
ALMERE - Karttalent Rick Bouthoorn heeft altijd al een kick gehad voor snelheid. De 14-jarige Almeerder wil alles uit zichzelf halen. “Racen is een deel van mijn leven”, aldus Rick. “Ik kan niet meer zonder.”
Rick Bouthoorn in actie. (Foto: Michael Melis – Kartphoto)

Rick is iedere week te vinden op een circuit in Nederland of het buitenland. “In Nederland is dat meestal Circuit Berghem, in het buitenland vaak op circuits in Duitsland en België, maar ook Zweden, Italië en Oostenrijk. Ik reis veel reizen.” Naast het karten heeft Rick daardoor weinig tijd voor andere dingen. “Ik heb alleen af en toe tijd om te gamen”.
Dit jaar zit Rick in een nieuwe klasse met allemaal oudere jongens. “Ik moet mijn plek weer zien te vinden, maar ik scoorde toch een tweede plek in Spa. En in de laatste Europese Kampioenschapsrace in Oostenrijk ben ik vijfde geworden”, aldus een ambitieuze Rick.
Op de vraag met wie hij wel één dagje zou willen ruilen is zijn antwoord: “Met een topcoureur uit de jaren negentig, zodat ik ook in een GT1 of Group C auto kan rijden. Die klassen bestaan namelijk niet meer en die tijd gold als de gouden tijd in de autosport”.
De 24 uur van Le Mans rijden in een LMP1 of GTE Pro auto is Ricks grootste droom. “Je moet wel heel veel rijden om stapje voor stapje verder te komen. Het is helaas megaduur om verder te komen in de autosport”, vertelt Rick. “Tonnen per jaar zijn heel normaal, je hebt dus echt sponsoren nodig en die zijn in Nederland erg moeilijk te vinden.”
Om zich te presenteren aan potentiële sponsoren werkt daarom nu een portfolie. Geïnteresseerden kunnen alvast een kijkje nemen op zijn eigen website: www.rickbouthoornracing.com.
Artikel geplaatst op: 06 november 2018 - 08:00

Gerelateerd

Delen