Aanleg mountainbikeparcours van start

ALMERE - Met een grote graafmachine gaf wethouder Jaap Lodders van Sport het symbolische startschot voor de aanleg van het nieuwe mountainbikeparcours in Almere. Het parcours loop over de voormalige vuilstort Braambergen en stadslandgoed De Kemphaan.
Met een grote graafmachine gaf wethouder Jaap Lodders het symbolische startschot voor de aanleg van het nieuwe mountainbikeparcours. (Foto: Fotografie Alexander)

De komende maanden werken zo’n vijftig vrijwilligers onder aansturing van de stichting MTB & More aan de aanleg van de route. Het gaat dan om het verwijderen van struiken en het verharden van een deel van het traject. De verwachting is dat het nieuwe traject begin 2019 begaanbaar zal zijn.
Het traject maakt deel uit van het Mountain Bike Netwerk Almere. Dat moet het mogelijk maken dat steeds meer mountainbikers dicht bij huis op een goede manier hun sport kunnen beoefenen en past zo in het streven om de stad te voorzien van goede en goed bereikbare sportmogelijkheden. De aanleg is mede mogelijk gemaakt door een aantal financiers, waaronder de gemeente Almere en Staatsbosbeheer. Gemeente Almere en Staatsbosbeheer zijn ook een belangrijke partner bij de aanleg.
Artikel geplaatst op: 08 november 2018 - 16:39

Gerelateerd

Delen