Traject straks decor NK en WK Cross Triathlon
Aanleg mountainbikeparcours bij Braambergen in volle gang

HOUT – Rond stadslandgoed de Kemphaan en Braambergen worden momenteel twee mountainbikeparcours van ieder zeven kilometer lengte aangelegd. Het parcours wordt komende zomer gebruikt voor het NK Cross Triathlon en een jaar later voor het WK Cross Triathlon. In maart moeten de werkzaamheden voltooid zijn, maar de bouwers lopen voor op schema.
De parcoursen bij de Kemphaan en Braambergen wordt momenteel aangelegd.

In totaal zal er zo’n 15 kilometer aan parcours worden gebouwd: de ene helft rondom de Kemphaan, de andere helft over de voormalige vuilstortplaats Braambergen. “Bij De Kemphaan gaat het voornamelijk om ‘flowy singletracks’ met twee stukjes asfalt erin. Daar zullen mensen blij mee zijn, want tegen de tijd dat je het asfalt hebt bereikt, ben je al moe genoeg. Het blijft écht mountainbiken”, aldus parcoursbouwer Patrick Jansen. Rondom Braambergen worden overigens de hoogtemeters ingebracht. “Zo’n 200 ongeveer”, aldus Jansen die de hele route al heeft uitgetekend. “Dit is toch wel heel tof om te bouwen hoor, gewoon omdat het zo’n leuk parcours wordt. Mensen zullen verbaasd zijn hoe zwaar deze routes in Almere worden.”
Ook Klaas Huttenga, voorzitter van de Stichting MTB&More en daarmee één van de grondleggers van het parcours, is enthousiast. “Het is een eer dat het parcours direct wordt gebruikt voor twee grote wedstrijden: in 2019 het NK Cross Triathlon en in 2020 het WK Cross Triathlon.
Veel vrijwilligers helpen met de aanleg van de twee parcoursen. Eén van de trajecten is al bijna klaar. Het moet voor hen frustrerend zijn geweest dat vorig weekend een onbekend persoon het afzetlint negeerde en over het nog (deels niet aangetrilde) traject te fietsen. Door die actie hebben de bouwers nu extra werk.
Artikel geplaatst op: 26 december 2018 - 12:42

Gerelateerd

Delen