Jongensteam ASC Waterwijk rent voor hondenopvang
‘Goed als sportteams maatschappelijk betrokken zijn’

WATERWIJK – De voetballers onder de 14 jaar van ASC Waterwijk houden zondag 20 januari een sponsorloop. De opbrengst is voor het Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao. Deze opvang is het initiatief van Rossana Kluivert, de vrouw van ex-voetballer Patrick.
Op 20 januari houden de voetballers van het eerste elftal -14 jaar van ASC Waterwijk een sponsorloop. (Foto: aangeleverd)

“Nadat ik met mijn man en drie kinderen op vakantie was op Curaçao heb ik met eigen ogen gezien hoe groot het probleem met zwerfhonden daar is”, zegt Daniëlle van Biezen, moeder van één van de spelers van het eerste elftal -14. “Het voelt als mijn plicht deze stichting te helpen.”
Van Biezen zocht via Instagram contact met Rossana Kluivert en meldde dat het voetbalteam van haar zoon graag geld wilde inzamelen voor het Dog Rescue Center. “Zij was direct heel enthousiast. Dus gaan we 20 januari een sponsorloop houden. Ons eerste doel is een bedrag van 540 euro bij elkaar lopen. Met dit bedrag kunnen wij met ons voetbalteam een jaar lang een hond op afstand adopteren. We hebben al een hondje toegewezen gekregen, Tito. Dit wordt onze team-mascotte. Voor dit bedrag kan de hond een jaar lang verzorgd worden. We hebben nu al 200 euro bij elkaar gespaard.”
Voor Van Biezen is het heel logisch dat sporters zich inzetten voor het goede doel. “Wij vonden dit mooi passen, omdat het om een initiatief gaat van de vrouw van Patrick Kluivert, ex-voetballer van onder meer Ajax, PSV en Barcelona. Ik hoop dat onze actie ook andere sportteams inspireert om zich voor het goede doel in te zetten. Welk doel het ook is, dat maakt niet uit. Het is goed als sportteams maatschappelijk betrokken zijn. Samen zijn we sterk."
Wie het project wil steunen kan naar www.supportkluivertdogrescuecenter.com en zoek dan naar sc-waterwijk-jo14-1
Artikel geplaatst op: 24 december 2018 - 11:58

Gerelateerd

Delen