Voetballers uit Stedenwijk maken furore in Eredivisie Zaalvoetbal
Van Leeuwardenplein naar Eredivisie

Door Wesley Verboom
STEDENWIJK - Ze wonen bij elkaar om de hoek en laten vrijwel wekelijks zien dat hun balbehandeling subliem is. Voor de bloedfanatieke Moesi Rebel (38) en Hoessein Jabir (22) is de plaats van handeling niet meer het Leeuwardenplein, maar de Eredivisie zaal. Rebel speelt bij nummer negen FC Volendam en Jabir bij nummer twee FC Marlene.
Moesi Rebel trekt de trukendoos open. (Studio Fred Rotgans / foto Beau de Bruijn)

“Hoewel Moesi een stuk ouder is, heb ik regelmatig met hem en zijn broertje gevoetbald. Als ik uit school kwam, ging ik direct de straat op om te voetballen”, zegt Jabir, die bezig is aan zijn eerste seizoen in de Eredivisie, voorafgaand aan zijn vakantie naar Curaçao.
“Dat we als buurtgenoten actief zijn in de Eredivisie is toeval”, opent Rebel vervolgens. De 38-jarige Almeerder, die al eens de landstitel pakte, werd jaren geleden verkozen tot beste zaalvoetballer van het land. “Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam en heb daar het straatvoetbal, zoals je dat vaak terugziet in de zaal, geleerd.”
Jabir maakte de eerste (zaal)meters op Wintercup Almere. “Ik speelde volgens mij in de C1 van Waterwijk en iedereen wilde mij er graag bij hebben. Helaas heb ik maar één jaar meegedaan, omdat ik buiten de stad ging voetballen.
SRZA

Rebel, die in elk geval tot het einde van het seizoen nog actief is op Eredivisieniveau, speelt bij ZVV Volendam. “De competitie is door het wegvallen van ‘t Knooppunt sterker geworden, mede daarom staan we negende. Echter, echte blikvangers zoals bijvoorbeeld een Nourdin Boukhari of Gerald Vanenburg ontbreken tegenwoordig in de Eredivisie”, weet Rebel, die zich verbaast over het feit dat er na het faillissement van Omniworld geen enkele Almeerse vereniging actief is in de Eredivisie of een van de lagere klassen. “Stichting Recreatief Zaalvoetbal Almere (SRZA, red.) heeft een interne competitie met andere regels.”
Hoessein, die door Rebel wordt gecomplimenteerd over zijn overstap naar meervoudig Nederlands Kampioen FC Marlene en nog ingeschreven staat bij SRZA, valt zijn buurtgenoot bij. “Hopelijk wordt het zaalvoetbal in Almere in de toekomst weer groter en wie weet lukt het mij wel om prof te worden in Spanje. Ook al besef ik dat ik dat niveau nog niet heb”, aldus Jabir, die op het veld uitkomt voor Sparta Nijkerk.
Artikel geplaatst op: 07 januari 2019 - 08:25

Gerelateerd

Delen