Vijfde plaats ver weg voor verliezend Almere City FC

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Almere City FC is de tweede helft van de competitie gestart zoals de laatste partijen voor de winterstop ook eindigden: met verlies. Volendam was in Almere met 0-2 te sterk voor de ploeg trainer Michele Santoni.
Keeper Timo Plattel incasseert de tweede tegentreffer. Uit een hoekschop draait de bal het doel in. (Foto: Fred Rotgans)

De doelstelling van de club was om dit jaar bij de beste vijf in de competitie te eindigen, na de nederlaag van afgelopen vrijdag lijkt die doelstelling uit het oog verloren. De club staat nu tiende op zes punten achterstand van Roda JC dat nu de vijfde plek in handen heeft. De achterstand van de Almeerse voetballers op koploper FC den Bosch is inmiddels al 15 punten.
Tegen Volendam lieten de spelers het vooral voor de rust liggen. Met schoten tegen de paal en de lat mochten de Volendammers blij zijn dat met 0-0 werd gepauzeerd. Na de pauze scoorden de Noord-Hollanders twee keer, mede door inschattingsfouten van keeper Timo Plattel. Bij de tweede tegentreffer verkeek de sluitpost zich finaal op de wind.
Artikel geplaatst op: 14 januari 2019 - 09:48

Gerelateerd

Delen