Toppers van de Toekomst

Topsport Flevoland stelt in deze maandelijkse rubriek Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: Alpine-skiër Christopher Dijksman.
Alpine-skiër Christopher Dijksman. (Foto: Remco van den Berg)

Skicarrière in sneltreinvaart

ALMERE - Aan sneeuw geen gebrek in de Alpenlanden deze weken. Geen wonder dat Christopher Dijksman zijn woonplaats Almere heeft verruild voor Mals in Italië waar hij school, de Sportoberschule, kan combineren met skiën en conditietraining.
Jong geleerd

Christopher skiet al vanaf zijn tweede jaar. “Dat ik ging skiën was niet helemaal de bedoeling”, vertelt Christopher lachend. “Mijn zus van vier had les en ik bleef maar huilen, ik wilde ook skiën. Op een gegeven moment hebben mijn ouders mij maar op de piste gezet en dat vond ik geweldig!” Vanaf dat moment ging zijn skicarrière in sneltreinvaart. Vanaf zijn vijfde is hij gaan wedstrijdskiën en op zijn achtste verjaardag won Christopher zijn eerste wedstrijd. “In het begin zag ik skiën als een hobby, maar na het winnen van die wedstrijd besefte ik dat ik altijd wilde skiën, ik wilde dat gevoel vaker hebben”.
Prijzen

In de jaren die volgden heeft Christopher aan wedstrijden meegedaan en prijzen binnengehaald. Afgelopen seizoen is hij Nederlands Jeugdkampioen op de reuzenslalom in Oostenrijk geworden, derde bij het Nederlands Jeugd Kampioenschap Indoorskiën én als derde geëindigd op de reuzenslalom van de Landesmeisterschaft U16 in Süd-Tirol (Italië). En dat smaakt naar meer. “Ik wil dit seizoen tijdens internationale wedstrijden bij de beste tien eindigen en weer Nederlands Kampioen worden. En uiteindelijk wil ik natuurlijk meedoen aan de Olympische Spelen en Wereldkampioenschappen”, aldus Christopher.
Je kunt dus wel zeggen dat skiën zijn hele leven beheerst. Andere passies heeft hij niet, “ik heb daar ook helemaal geen tijd voor”, zegt Christopher. “Alhoewel, ik kook wel graag, als ik tijd heb. Ik hou van eten. Voor een pizza mag je me altijd wakker maken!”
Artikel geplaatst op: 22 januari 2019 - 10:19

Gerelateerd

Delen