Martial Arts toegevoegd aan echTalent-route Echnaton
'Goed voor zelfvertrouwen en weerbaarheid’

ALMERE – Scholengemeenschap Echnaton biedt vanaf volgend schooljaar Martial Arts aan. Eerste- en tweedeklassers leren de kneepjes van de gevechtskunsten binnen de echTalent-route Sports & Education. Gymdocent en vechtsportspecialist Bas Korpadi staat te popelen om te starten in de dojo van de school.
Top jiu jitsuka Willem-Jaap Wijnen (links) in gevecht met gymdocent en vechtsportspecialist Bas Korpadi in de dojo van Echnaton. (Foto: aangeleverd)

Met Willem-Jaap Wijnen (tweedeklasser en topsporter in Newaza Jiu Jitsu) blikt hij vooruit. “Martial Arts bestaat uit de gevechtskunsten judo, karate, jiu jitsu, grappling, boksen, kickboksen, pencak silat en Mixed Martial Arts”, verklaart Korpadi. “De lessen zijn gebaseerd op de filosofie van het Japanse budo. Dat betekent samen op een respectvolle wijze met elkaar omgaan door de oefeningen mét elkaar uit te voeren in plaats van tegen elkaar.”
“En vechtsporten zijn leuk!”, zegt Willem-Jaap. “Ik kom altijd blij thuis van de trainingen, want je kunt er je energie maximaal in kwijt. Het is ook goed voor je zelfvertrouwen en weerbaarheid en je leert van anderen. Ik zou Martial Arts zeker kiezen, want het is interessant voor beginners en gevorderden.”
Tijdens de open avond van Echnaton kan kennis worden gemaakt met deze sport. Op vrijdagavond 1 februari vanaf 18.00 uur is de hele school in bedrijf. Bij elke echTalent-route zijn ‘challenges’ te doen. Daarmee zijn de vijf Olympische ringen te verdienen. Sportkleding is die avond niet nodig.
Artikel geplaatst op: 25 januari 2019 - 08:54

Gerelateerd

Delen