Motorvereniging Easyriders zoekt nieuw onderkomen

ALMERE - EasyRiders Almere zoekt een nieuw onderkomen. De motorvereniging huurt momenteel een pand in Tussen de Vaarten, maar moet dit eind februari verlaten. “We hebben een aantal opzeggingen. Daardoor kunnen we de huur niet meer betalen”, licht voorzitter Ilse Honing toe.
De vereniging hoopt dat ze binnenkort kan beschikken over een fijn onderkomen waar de leden kunnen verzamelen en gezellig samen kunnen zijn. (Foto: aangeleverd)

De Almeerse heeft tevergeefs bij de gemeente, alsmede verschillende clubs aan de bel getrokken. “De gemeente heeft aangegeven dat ze ons niet kunnen helpen aan een locatie en dat clubs niet mogen onderhuren. Daarentegen hebben zij wel toegezegd dat ze met ons willen meedenken als een vereniging aangeeft dat we een keer per maand bij hen terecht kunnen voor onze clubavond, buiten de ritten om.”
Mede daarom wanhoopt Honing niet. “Het is niet de eerste keer dat we moeten verkassen. Ik vertrouw erop dat het goed komt en dat we binnenkort weer de beschikking hebben over een fijn onderkomen, waar we kunnen verzamelen en gezellig samen kunnen zijn. En in het ergste geval verzamelen we bij een lid of bij een benzinestation, maar daar ga ik vooralsnog niet vanuit. Wij staan dan ook open voor gesprekken met andere partijen om de mogelijkheden te bespreken’’, zegt Honing.
Easyriders werd twaalf jaar geleden opgericht door twee dames, onder wie Honing. Het welbekende ‘stoere’ imago van een motorclub komt Honing niet bekend voor. “Bij ons is er plek voor jong en oud. Ook maakt het niet uit op wat voor motor je rijdt. Het gaat erom dat we gezellig samen toeren. Zo hebben we onder andere elke maand een toerrit met lunch, ook organiseren we jaarlijks een weekend in het binnen- en buitenland. En nog een heel ander punt: bij ons staan behoorlijk veel vrouwen ingeschreven”, glimlacht Honing. ,,Misschien komt dat wel doordat de vereniging opgericht is door twee vrouwen. Ten slotte wil ik kwijt dat een jaar lidmaatschap slechts 55 euro kost. Het bedrag mag in termijnen worden betaald.”
Kijk voor meer informatie op www.easyridersalmere.com.Locatie over of een tip? Mail dan naar: info@easyridersalmere.com.
Artikel geplaatst op: 29 januari 2019 - 09:14

Gerelateerd

Delen