'Straatvoetballen met Edgar Davids'
Michelle en Priscilla Playfair inspiratiebron voor jonge meiden

Door Wesley Verboom
AMSTERDAM - “Als ik een actie maak, hoef ik haar alleen maar aan te kijken en dan weet ik wat ze wil”, vertelt Michelle Playfair halverwege het gesprek. De 34-jarige zaalvoetbalster van het Amsterdamse OS Lusitanos heeft een bijzondere band met haar tweelingzus.
In de toekomst hopen de zussen meer jonge meiden te inspireren om te gaan zaalvoetballen. (Foto: Fred Rotgans)

“We zijn altijd close geweest”, vervolgt Priscilla met een glimlach. Dat het tweetal onafscheidelijk is, blijkt ook gedurende het gesprek. Af en toe kijken de dames, woonachtend in Stedenwijk, maar opgegroeid in Amsterdam-Oost elkaar veel betekend aan. Zowel op het veld als in de zaal speelde de 34-jarige eeneiige tweeling samen. Priscilla: “We willen niet anders.”
Michelle beantwoord daarna de vraag of ze qua spel op haar zus lijkt. “Ik ben aanvaller en wat technischer dan Priscilla, maar zij heeft weer een beter spelinzicht dan ik. Op die manier vullen we elkaar aan.”
Subtop

Met OS Lusitanos, hun huidige ploeg, staan ze momenteel in de subtop van de Eredivisie zaalvoetbal. “De laatste weken draait het beter en en lonkt zelfs de play-offs om het landskampioenschap. Ook staan we in de halve finale van de beker”, vervolgt Priscilla. “Het zou prachtig zijn als het ons in ieder geval lukt om de beker te winnen. Toen we bij Zuidoost speelden, verloren we de finale. We hebben trouwens allebei in Jong Oranje gespeeld onder leiding van Andries Jonker. Het Nederlands zaal elftal heb ik, in tegenstelling tot Michelle, vanwege een blessure niet gehaald.
Davids

In de toekomst hopen de zussen meer jonge meiden te inspireren om te gaan zaalvoetballen. Met het uitspreken van die wens is de cirkel rond, want in 1994 lieten zij de twee onverschrokken zussen zich inspireren op het Nike-plein in Amsterdam-Oost. Daar begonnen zij met voetballen op straat tegen bekende spelers zoals Moesi Rebel en Edgar Davids. Die laatste ontmoette de zussen in het tv-programma ‘Die twee nieuwe koeien’. Op die manier werd hun voetbaltalent nationaal bekend en inspireerden zij meiden om op straat tegen jongens te voetballen. “Toch is een aparte aanpak goed. Bijvoorbeeld bij voetbalscholen en voetbaldagen, die worden overspoeld door jongens. Dat kan meiden ontmoedigen”, aldus Michelle. “Daarom lijkt het ons wel wat om zulke dagen voor meiden te organiseren.”
Artikel geplaatst op: 06 februari 2019 - 09:06

Gerelateerd

Delen