Dames VVAB promoveren naar Eerste Klasse

BUITEN – Het Dames 1-team van Volleybal Vereniging Almere Buiten (VVAB) is vrijdagavond kampioen geworden van de Tweede Klasse. Door dit kampioenschap promoveert het team naar de Eerste Klasse.
Het damesteam van VVAB promoveert naar de Eerste Klasse. (Foto: aangeleverd)

Vorig jaar promoveerde het team ook al en was het voor het eerst in de historie van VVAB dat er een vrouwenteam Tweede Klasse ging spelen. Het kampioenschap is dus weer een grote stap voor de vereniging en de dames. De volleybalsters zijn daarmee het team dat in Almere op het hoogste niveau speelt en het één na hoogste niveau van Flevoland. Op vrijdag 5 april worden de dames gehuldigd en wordt naar alles waarschijnlijkheid ook het team Heren 2 kampioen. Die promoveren dan ook naar de Tweede Klasse.
“Het leuke is dat iedereen in het damesteam ook écht in Almere woont”, zegt Nina Damen van VVAB. “En de helft van het team heeft ook zijn jeugd in Almere doorgebracht, of is hier zelfs geboren. Een echt dorpsteam in deze grote stad als Almere. We spelen alle thuiswedstrijden op vrijdagavond 20:15 in sporthal Buiten en willen volgend jaar natuurlijk nog meer publiek.”
Artikel geplaatst op: 25 maart 2019 - 08:54

Gerelateerd

Delen