Aalscholver promoveert in Nationale Zwemcompetitie 

ALMERE - De zwemsportvereniging van de Aalscholver mag volgend seizoen meedoen op landelijk niveau. 

Foto: aangeleverd

Dat bleek zondag, tijdens de laatste ronde van de Nationale Zwemcompetitie. Al na de eerste ronde leek promotie voor de Aalscholvers, die in de 1ste klasse regionaal zwommen, niet onmogelijk. ‘’Toch kan het dan nog alle kanten opgaan. De competitie bestaat namelijk uit vier rondes’’, vertelt Frits Brama, hoofdtrainer van de Aalscholver. ‘’In totaal zwemmen er landelijk 61 verenigingen mee in deze 1ste klasse en die is dan weer opgedeeld in vijf regiopoules. Van elke regiopoule promoveert de nummer 1, maar daarnaast ook de twee tijdsnelsten van de hele 1ste klasse.’’ legt Brama verder uit.
De Aalscholvers zullen op de 2e plaats eindigen in de eigen regiopoule en landelijk gezien op de 3e plaats. Hiermee is promotie, een belangrijke doelstelling van de zwemcommissie, behaald.

De laatste competitieronde is er ontzettend goed gezwommen. ‘’Deze ronde zijn wij zelfs 1ste geworden in de regiopoule en landelijk 2e!’’ vertelt de hoofdtrainer enthousiast verder. Opvallend was ook dat juist de oudere zwemmers met name op de 200 meter rugslag grote verbeteringen lieten zien. Zo hadden Valdemar de Jong (18) en Demi Brama (18) een verbetering van 11 seconden en Robin van Dijk (19) en Job Kalf (19) een verbetering van 7 seconden.

Het volgende belangrijke evenement waar de Aalscholver aan meedoet zijn de Nederlandse Junioren Kampioenschappen Lange Afstanden. Op 5 april zullen er hier twee Aalscholvers, Ivar Kleuver en Andrei Turta, aan de start van de 1500 meter vrije slag verschijnen.

Artikel geplaatst op: 25 maart 2019 - 11:00

Gerelateerd

Delen