Sloeproeien Almere opent wedstrijdseizoen stoer

ALMERE - Sloeproeien Almere opende zaterdag 6 april stoer het wedstrijdseizoen uitstekend in Weesp. Aan de roeiwedstrijd 'Vechten op de Vecht' deden 131 teams uit heel Nederland mee. Het parcours was ruim 11 km lang, met een spectaculaire start in de Kom van Weesp.
Het Damesteam in actie in Weesp. (Foto: aangeleverd)

Sloeproeien Almere deed met twee teams mee: 'Heren van Almere' en het damesteam 'Gangmakers'. Vorig jaar eindigde het net opgerichte damesteam nog als laatste bij Vechten op de Vecht. Maar gedurende het wedstrijdseizoen van 2018 waren de Almeerse dames flink gestegen in het klassement (D1). Ook het herenteam (H2) maakte flinke progressie. De vraag is of ze deze progressie kunnen doorzetten in 2019.
Afgelopen weken hebben de sloeproeiers stevig getraind vanaf thuishaven Marina Muiderzand in Almere Poort. Alles om zich goed voor te bereiden op de eerste wedstrijd van dit jaar. In Weesp wierp dat vruchten af voor beide teams. Onder een heerlijk zonnetje met met soms wat wind finishten de Gangmakers op de 33e plaats van de 37 deelnemers en de Heren van Almere op de 50e plaats van de 73. Daar waren de Almeerders zeer mee in hun nopjes.
Het herenteam maakt zich inmiddels alweer op voor de volgende wedstrijd: zaterdag 13 april, de Utrechtse Grachtenrace RonDom.
Nieuwe leden – roeiers en stuurmannen – zijn welkom bij de vereniging. Voor recreatie- en wedstrijdroeien. Info: sloeproeienalmere.nl.
Artikel geplaatst op: 08 april 2019 - 09:00

Gerelateerd

Delen