Stadskraker in Tweede Klasse

Door Wesley Verboom
ALMERE - Gaat het verrassend sterk presterende Waterwijk, dat voor het eerst uitkomt in de Tweede Klasse, met de zege aan de haal of trekt FC Almere - dat al drie jaar tegen promotie aanhikt - weer aan het langste eind? Het is de prangende vraag in aanloop naar zaterdag. Om klokslag 17.00 uur wacht een uniek competitietreffen. Pas één keer eerder troffen Almeerse clubs elkaar op dit niveau.


“Allereerst mijn complimenten aan Waterwijk. Heel knap hoe zij het als nieuwkomer doen, maar we hebben een plannetje klaarliggen om hen weer te verslaan”, knipoogt Jamal Yahiaoui. De oefenmeester van FC Almere (volgend seizoen werkzaam in Hoorn) is na een teleurstellende start opgeklommen naar plek vier en maakt net zoals Waterwijk kans op het winnen van de laatste periode. “Het begin was stroef, omdat iedereen moest wennen aan mijn manier van spelen en trainen. In die zin is het wel jammer dat ik vertrek, want na de winterstop draaien we goed.”
Ook bij Waterwijk leeft de derby. Mark de Boer heeft er zin in. “Leuk is dat dit duel samenvalt met de Holland Cup. Hopelijk komt er extra publiek.”
De Boer traint sinds januari het zaterdagteam van Waterwijk. Hij volgde de vertrokken Ron Gerlof op, die zijn contract inleverde omdat hij het plezier was kwijtgeraakt in het trainen van de groep.
Het vertrek van Gerlof heeft echter nauwelijks invloed op de prestaties van Waterwijk. Als promovendus staan zij met goed voetbal derde. “In het begin was het wennen, maar Sebastiaan Steur (bestuurslid technische zaken) en Dennis van Veen (assistent) hebben na het vertrek van Gerlof veel werk verricht. Dat scheelde”, glimlacht de Boer, die tussen 2012 en 2016 ook trainer van de Zaterdag 1 was. In die periode werd hij kampioen in de Vierde Klasse.
“De huidige situatie is niet te vergelijken met toen, we spelen op een hoger niveau en de groep is bijna compleet vernieuwd. Wat wel hetzelfde is: er is een goede mix tussen jonge en ervaren spelers”, aldus De Boer. De coach, volgend seizoen ook trainer van Waterwijk, denkt dat de kans op een overwinning fifty/fifty is. “Waarschijnlijk wordt de vorm van de dag heel belangrijk.”

Artikel geplaatst op: 17 april 2019 - 08:46

Gerelateerd

Delen