Bijzonder bezoek Chinese monnik Shifu Liu Peng

MUZIEKWIJK – De Chinese monnik Shifu Liu Peng gaf vorige week een Shaolin Kung Fu en Tai Chi workshop bij Guan Yu Martial Arts Academy in Muziekwijk.
Shifu Liu Peng (rechts) in actie bij een tulpenveld. (Foto: aangeleverd)

De monnik was speciaal naar Almere gekomen omdat hij de leraren in China had getraind en benieuwd was naar Guan Yu Martial Arts Academy en de leerlingen. Voor de kinderen, de jongste deelnemers waren slechts 7 jaar, was de workshop Shaolin Kung Fu zeer intensief. Aan het eind van de workshop was ook de gelegenheid om vragen te stellen. Eén van de kinderen vroeg hoe oud Shifu Liu Peng was toen hij begon met Shaolin Kung Fu, waarop ‘7 jaar’ werd geantwoord. De ogen van de jongste leerlingen werden groot van verbazing. "Net als ik!" riep hij , waarna iedereen moest lachen.
Na de Shaolin Kung Fu workshop, volgde de Tai Chi workshop. Deze was ook zeer pittig, maar voornamelijk heel informatief. De focus lag op de vraag waarom mensen Tai Chi beoefenen, wat betekent Tai Chi en wat is de achterliggende gedachte?
’s Avonds hadden de leerlingen de gelegenheid om met Shifu Liu Peng mee uit eten te gaan. Naast de workshops, lieten de leraren van Guan Yu Martial Arts de monnik Almere zien. Zo namen zij de tulpenroute, waar een fotograaf foto's had genomen van Shifu Liu Peng bij een tulpenveld.
Artikel geplaatst op: 17 april 2019 - 11:04

Gerelateerd

Delen