Phantoms verdubbelen winstreeks

Door: Joshua Arends
DE MARKEN – De Flevo Phantoms hebben hun tweede winst in de Eredivisie te pakken. De wedstrijd eindigde met een eindscore van 35-9 in voor de Phantoms. De Almeerders lijken hun vorm te vinden, maar staan nog steeds onderaan hun poule. 

Foto: aangeleverd

De Phantoms stonden in eigen huis tegenover de Dominators uit Utrecht. De wedstrijd begon met een aantal blunders van de offensive line. Quarterback Sjoerd van der Meer kreeg hierdoor te weinig tijd om te kapitaliseren op de goede veldpositie die gewonnen werd door de ijzersterke verdediging van de Phantoms. De Almeerders maakten dit wel direct goed door een touchdown te scoren toen ze het veld weer betreden na de eerste mislukte poging.
Ook in de tweede kwart liet de verdediging van de Phantoms weer zien waar ze van gemaakt zijn. De onderschepping van Jurney Yard zette de mannen van de aanval in de perfecte positie om meteen een touchdown te scoren. De Phantoms gingen de kleedkamer in met een voorsprong van 14-2.

Touchdown
Tijdens de rust riep hoofdcoach Ronald Callenbach de ploeg op om gefocust te werk te gaan en tegen de tegenstander te spelen in plaats van tegen henzelf. De Almeerders kwamen uit de kleedkamer en sloegen direct hun slag door, bijde eerste aanvallende poging, een touchdown te scoren om het gat in de score te vergroten naar 21-2.
De Utrechters scoorden echter direct ook een touchdown die uit het nietss leek te komen, vanuit een lange pass. Deze aansluitingstreffer resulteerde in een 21-9 stand. Het leek het begin van een comeback, maar de Phantoms reageerden met twee touchdowns die die de deal bezegelden met een stand van 35-9 in een winst voor de Flevo Phantoms.

 

Artikel geplaatst op: 23 april 2019 - 12:09

Gerelateerd

Delen