Toppers van de toekomst

ALMERE - Op vijfjarige leeftijd kreeg Christopher zijn eerste speelgoedracket waarmee hij naar hartenlust een balletje tegen de muur kon slaan. Ondertussen zijn we 10 jaar, een kortstondige judo- én een atletiekcarrière verder en tennist Christopher nog steeds. En niet onverdienstelijk.
Christopher Lam (Foto: Philip Meijer)
Topsport Flevoland stelt in de maandelijkse rubriek ‘Toppers van de Toekomst’ in de Almere Deze WEEK, Almeerse sporttoppers aan u voor in een interview. Deze maand: tennisspeler Christopher Lam.
Maar net zoals voor andere sporttalenten, komt het ook voor Christopher niet vanzelf. “Ik train ongeveer 14 uur per week, één keer in Almere en vier keer in Amsterdam”, aldus Christopher. Daarnaast speelt hij ook regelmatig toernooien. En hij gaat natuurlijk gewoon naar school. Christopher zit in 3 havo op het Helen Parkhurst. Zijn vrienden ziet Christopher dan ook niet zoveel, “maar af en toe maak ik wel tijd om samen te chillen en online te gamen”.
Federer

Christopher zou wel een dagje willen ruilen met Roger Federer. Ooit hoopt hij ook de top-10 van de wereld te halen en een professionele tennisspeler te worden: “ik train daar hard voor, maar zal nog meer en harder moeten trainen om dat doel te bereiken”, vertelt Christopher. Gelukkig heeft hij veel energie die hij gebruikt om net zo lang door te zetten tot hij heeft bereikt wat hij wil. Tot nu toe heeft hem dat het Nederlandse Kampioenschap indoor tot en met 14 jaar, de halve finale op het NK tot en met 14 outdoor en recent de tweede plek in het dubbelspel tijdens één van de Tennis Europe toernooien opgeleverd. En ook niet geheel onbelangrijk, Christopher was in 2018 genomineerd voor Almeers Sporttalent van het jaar!
Op de vraag welke sport hij zou doen als hij niet zou tennissen antwoordt Christopher: “dan zou ik verder met atletiek zijn gegaan wat ik tot mijn twaalfde ook heb gedaan”. Christopher Lam, een sporter in hart en nieren.
Artikel geplaatst op: 01 mei 2019 - 10:22

Gerelateerd

Delen