Jeugdteams Kaapstad maken indruk op rugbyclub De Bulldogs

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN – Rugbyclub De Bulldogs kreeg onlangs bezoek van de twee jeugdteams uit Zuid-Afrika. En dat maakte diepe indruk.

De spelers van Milnerton Highschool maakten gehakt van de Bulldogs, maar het feest was groot. (Foto: Edwin Veenendaal)


De teams zijn afkomstig van de Milnerton Highschool uit Kaapstad. Deze school bezoekt eens in de tien jaar ons land en had aangegeven in Almere een toernooi te willen spelen. Vijftig spelers verbleven bij gastgezinnen om zo ook iets van de Hollandse cultuur mee te krijgen. Dinsdagavond werd er op de club, voorafgaand aan de wedstrijden, een grote barbecue voor leden en gasten georganiseerd.
Tijdens de wedstrijden bleek hoe talentvol de Zuid-Afrikaanse spelers zijn. Onder toeziend oog van het in grote getale toegestroomde publiek ging de eerste wedstrijd voor spelers onder 16 jaar nog redelijk gelijk op, maar bij de tweede wedstrijd, voor spelers onder 18, was er geen kruid gewassen tegen de Zuid-Afrikaanse spelers. Rugby is in dat land een grote sport. De spelers trainen dagelijks vier uur en enkelen zijn ook geselecteerd voor het nationale team. De scholieren maakten er ook nog eens een mooie show van. Met zang en dans liepen de rugbyers het veld op en ook op het veld was het smullen geblazen: streep passes kwamen op volle snelheid over grote afstand aan en flitsende side steps die driemaal achter elkaar werden uitgevoerd, met de voeten een meter boven het gras. De Almeerders waren kansloos, maar vonden het een prachtige ervaring om het een keer op te mogen nemen tegen de wereldtop.

Artikel geplaatst op: 26 april 2019 - 08:57

Gerelateerd

Delen