Almere City FC wint vierde periode

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Almere City FC heeft een prachtige reeks wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie bekroond met het winnen van de vierde periode. Vrijdag werd Jong PSV, met opkomende sterren als Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren, met 2-1 verslagen.
De spelers vieren uitbundig het behalen van de vierde periodetitel. (Foto: Fred Rotgans)

Door de overwinning is de equipe van trainer Ole Tobiasen nu zeker van deelname aan de play-offs om promotie. Als komende vrijdag (3 mei) van Jong Ajax gewonnen wordt dan eindigt Almere in de Top 5 en hoeven de Almeerders pas in de halve finale van die play-offs in actie te komen. Dat is nog geen abc’tje. City kan als derde eindigen, maar ook nog als zevende.
Het behalen van de play-offs leidde afgelopen vrijdag al tot grote vreugde in het Yanmar-stadion. De spelers werden op het veld gehuldigd en ontvingen uit handen van Miss Almere City het Bronzen Schild. Met de fans werd het periodekampioenschap nog groots gevierd op het horecaplein.
Het succes van de Almeerse voetbalclub wordt ieder jaar groter. Dit jaar passeerden tot nu 43.858 toeschouwers de toegangspoorten. Dat is een gemiddelde van 2.308 bezoekers per wedstrijd: een toename van 39% ten opzichte van het vorige seizoen.
Artikel geplaatst op: 29 april 2019 - 09:54

Gerelateerd

Delen