Stad & Natuur stopt met Modderrun

HOUT – Stichting Stad & Natuur stopt met de organisatie van de jaarlijkse Modderrun op stadslandgoed de Kemphaan.

Volgens de organisatie past het organiseren van een meerdaags sportevenement niet voldoende meer bij de doelstelling van de stichting: het dichterbij elkaar brengen van stad en natuur. “Het accent verschoof de laatste jaren steeds meer van het beleven van de natuur naar een puur sportief evenement”, legt directeur Liesbeth Bronkhorst uit. “Daarnaast zijn wij nu de risicodrager van het evenement, qua financiën en aansprakelijkheid. Met het groeien van het evenement zijn beide risico’s ook gegroeid en te groot geworden voor de stichting.”
Op de zondag volgend op de Internationale Modderdag, zondag 30 juni, zal Stad & Natuur wel weer een kleinschalige activiteit organiseren waar gespeeld kan worden met modder, gericht op peuters en kleuters. Op die dag viert de Stichting namelijk het 10-jarig bestaan met een evenement op de Kemphaan.
Stad & Natuur begon in 2014 met het organiseren van een Modderdag. Wat begon met 100 deelnemers, groeide uit naar een meerdaags sportevenement georganiseerd met partners voor scholen, g-sporters en gezinnen met zo’n 1250 deelnemers aan de editie van 2018. Vorig jaar werd de volwassenenrun al geannuleerd, vanwege tegenvallende kaartverkoop in de voorverkoop.
Artikel geplaatst op: 04 mei 2019 - 09:55

Gerelateerd

Delen