Nieuwe locatie voor DUIN Triathlon en Duathlon

ALMERE – De DUIN Triathlon en Duathlon vindt dit jaar niet plaats in Almere Duin, maar in Almere Haven. Het sportevenement, in het weekend van 17, 18 en 19 mei, heeft de Havenkom als nieuwe start- en finishlocatie. Organisator Start2Finish laat weten meer dan tevreden te zijn met deze nieuwe uitvalsbasis.

Dit jaar zwemmen de atleten niet in het IJmeer, maar in het Gooimeer. (Foto: Almere DEZE WEEK)


“Er moest worden uitgeweken naar een nieuwe locatie vanwege werkzaamheden aan de snelweg die dat weekend plaatsvinden. De gemeente wil de dijk tussen Poort en Blocq van Kuffeler, ons originele parcours, dan vrijstellen voor verkeer. Daarom konden we daar onverhoopt niet terecht”, verklaart Tim Moria namens de organisatie.

Start en finish in Havenkom

De start- en finishlocatie is nu in de Havenkom. “Vanaf hier heb je als toeschouwer perfect zicht op het zwemparcours dat wordt uitgezet in het Gooimeer. Een ronde van 750 meter, die afhankelijk van de gekozen afstand één of twee keer wordt afgelegd”, aldus de organisatie. “Het fietsen, een snelle ronde van 10 kilometer over de Gooimeerdijk en inclusief klein lusje door de wijk Overgooi, belooft veel spektakel en is voor publiek ontzettend goed te volgen. Ook het loopparcours, een ronde van 2.5 kilometer door Almere Haven, voert telkens weer langs de start- en finishlocatie.”

Programma

Er verandert nagenoeg niks aan het wedstrijdprogramma. “Op zaterdag 18 mei wordt de Olympische Afstand verschoven, om zo de drukte op het fietsparcours te verminderen en verder wordt iedere startserie een kwartiertje opgeschoven”, zo laat de organisatie weten. Het wedstrijdprogramma op vrijdag 17 en zondag 19 mei blijft ongewijzigd.”
Op het programma staan tientallen disciplines, waaronder het NK Duathlon, een open Olympic Distance en de spectaculaire Triple-Mix. Meer informatie op: https://start-2-finish.nl/duin-almere.

Artikel geplaatst op: 03 mei 2019 - 14:36

Gerelateerd

Delen