Nipt verlies basketballers Pioneers houdt finalekansen open

POORT - De basketballers van Almere Pioneers onder de 22 jaar (M22) hebben de thuiswedstrijd van de halve finale om het Nederlands kampioenschap met een klein verlies (67 – 71) afgesloten maar hebben nog altijd zicht op het bereiken van de finale in Zwolle.
Almere Pioneers (donkere shirts) in actie tegen Hoofddorp. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettink)

Voor goed gevulde tribunes hadden de Almeerders tegen Hoofddorp in de eerste periode een vliegende start waarbij ze veelal de controle over de wedstrijd hadden. Met een stand van 32 tegen 17 werd de eerste periode afgesloten. In de tweede periode konden de Almeerse mannen helaas het niveau niet vasthouden en waren de rollen omgedraaid. Hierdoor kreeg Hoofdorp de kans weer volledig terug in de wedstrijd te komen. De eerste helft werd dan ook afgesloten met een stand van 39–40. In de tweede helft waren de ploegen volledig aan elkaar gewaagd. Via een tussenstand van 54-54 aan het einde van de derde kwart, maar waren de heren van Hoofddorp in het laatste kwart net iets scherper met het afronden van de mogelijkheden. Hierdoor miste Almere in de laatste seconden de kans op de overwinning en scoorde Hoofddorp met een buzzer-shot een driepunter waarmee de eindstand van 67–71 werd bereikt.
Ondanks dit verlies hebben de mannen van Almere Pioneers m22-1 het nog altijd in eigen hand om de finale te bereiken. Hiervoor moeten ze wel aanstaande zaterdag om 20:00 uur in Hoofddorp de tweede wedstrijd met minimaal 5 punten verschil winnen. Ook dan hopen de mannen op veel steun van het Almeerse publiek.
Artikel geplaatst op: 06 mei 2019 - 09:19

Gerelateerd

Delen