Hoofd jeugdopleiding Almere City FC vertrekt

Door Wesley Verboom

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - René Koster vertrekt aan het einde van het seizoen bij Almere City FC als hoofd jeugdopleiding en trainer van Onder 19, maar hij kijkt ambitieus vooruit. Zo wil hij bondscoach van Ghana worden en gaat hij aan de slag bij Sporting Almere.

René Koster (links) met voorzitter Peter van Eijk (midden) en bestuurslid Marcel Oost (rechts). (Foto: Fred Rotgans)


“Bij Sporting Almere ga ik, ondersteund door Joy Schoonhoven, onder de naam van mijn bedrijf (Football Talent International, red.) twee Onder 19 elftallen opzetten, die zich qua faciliteiten kunnen meten met een profclub. Het plan is om de teams zowel in de Hoofdklasse bij de amateurs als ook vriendschappelijk in BVO-verband wedstrijden te laten spelen. Het concept wordt bij de jongens en meiden toegepast. Spelers kunnen zich opgeven via www.footballtalent.nl”, zegt Koster, die verrast werd door de vraag van Sporting Almere. Toch hoefde hij niet lang na te denken. “Veel getalenteerde spelers vertrekken nu noodgedwongen uit Almere. Daar wilde Sporting graag wat aan doen en omdat ze dit niet zelfstandig kunnen doen, kwamen ze bij mij uit. In de toekomst gaan we het waarschijnlijk verder uitrollen, zodat ook een eerste team van Sporting zich kan profiteren.”

Ghana


Verder gaat Koster zijn voetbalschool in Ghana verder uitbouwen. “Het is geweldig om in dat land te werken. Er loopt enorm veel talent rond. Mijn ervaringen als hoofd jeugdopleiding van City en NEC komen natuurlijk van pas”, zegt Koster, die graag bondscoach van Ghana wil worden en eerder een aanbieding van een Aziatisch land afwees. “Ik kies op gevoel en overleg dit ook met mijn gezin. Wat Ghana betreft, ben ik wel afhankelijk van wie tot president wordt gekozen bij de voetbalbond.”

City


De komende maand zet de Almeerder zich nog volop in voor City. Zo strijdt hij met Onder 19 voor een plek in de Eredivisie. “Dat zou na negen jaar, verdeeld over twee periodes, een geweldig afscheid zijn”, glimlacht de ontdekker van onder andere Soufyan Ahannach. “Ik wil tenslotte benadrukken dat ik met trots vertrek, we hebben iets moois neergezet en ervoor gezorgd dat jongens de stap naar het eerste konden maken.”

Artikel geplaatst op: 07 mei 2019 - 09:38

Gerelateerd

Delen