Phantoms missen kans op nacompetitie

Door: Joshua Arends
DE MARKEN – Op het sportveld in De Marken stonden het afgelopen sportweekend de Flevo Phantoms tegenover Leiden Lightning. Voor de Almeerse American Footballmannen was dit een beslissende wedstrijd die directe invloed had op hun kans om te spelen in de nacompetitie. De Phantoms verloren met 6-3 van Lightning.

Het was duidelijk vanaf het eerste fluitsignaal dat de twee teams aan elkaar gewaagd waren. De stand bleef voor een lange tijd op 0-0, totdat Leiden een lange pass maakt voor een touchdown. Deze opener zorgde voor een stand van 6-0. De frustratie was te lezen op het gezicht van de Phantoms. Sterke woorden waren uitgewisseld tussen de twee partijen en de scheidsrechters. Beide teams kregen een laatste waarschuwing: als nog iemand zijn mond opentrekt zal diegene geschorst worden.

 

Dichtbij gelijkmaker
Vlak voor de rust kwamen de Phantoms dichtbij de gelijkmaker. Quarterback Sjoerd van der Meer kwam een meter tekort voor de zes punten die broodnodig waren voor de Phantoms. Na de rust leek het bijna te gebeuren voor Almere. Dichtbij genoeg voor een field goal van drie punten, maar steeds niet dichtbij genoeg om de voorsprong over te nemen. De score bleef bij een lage 6-3.
De Phantoms zijn nu uitgeschakeld voor de nacompetitie, maar hebben nog een aantal wedstrijden te spelen. De volgende uitdaging voor de Phantoms is een uitwedstrijd tegen de enige provincierivaal, de Lelystad Commanders

Artikel geplaatst op: 06 mei 2019 - 11:00

Gerelateerd

Delen