Gemeente beschouwt Gregor Stam niet als objectief inzake openluchtzwembad

Door Marcel Beijer
ALMERE – De gemeente noemt het ‘spijtig’ dat atleet Gregor Stam zich vorige week terugtrok uit de besprekingen voor het openluchtzwembad. Stam was boos omdat hij als petitionaris niet bij de besprekingen aanwezig mag zijn die een adviesbureau voert met belanghebbenden.

Gregor Stam. (Archieffoto: Fred Rotgans)


“Zoals de gemeenteraad vroeg, is Gregor Stam betrokken geweest bij de eerste opzet van het onderzoek en hebben we hem als gesprekpartner aan het geselecteerde onderzoeksbureau aangedragen”, reageert wethouder Julius Lindenbergh. “Daarnaast spreekt het onderzoeksbureau met zo’n 15 andere betrokkenen uit de Almeerse sportwereld.”
De wethouder wil niet ingaan op de eis van Stam om bij die gesprekken aanwezig te zijn. “Juist omdat zijn idee voor het zwembad één van de varianten is die onderzocht worden, is het belangrijk dat het onderzoek objectief en onafhankelijk kan verlopen.”


Najaar


Het onderzoek naar het openluchtzwembad wordt naar verwachting dit najaar afgerond. “De gemeente heeft meerdere malen met Gregor Stam gesproken en hem een prominente rol aangeboden bij dat onderzoek. Gregor Stam is en blijft een bijzondere Almeerse sportman en voor mensen zoals hij blijft onze deur altijd open staan.”
Dat laatste wordt door Stam tegengesproken. “Er is mij nooit een prominente rol aangeboden.”

Wall of Fame


De teleurgestelde petitionaris denkt dat de gemeente hem aan het lijntje houdt en is van mening dat Almere zichzelf geen ‘sportstad’ mag noemen. Om die reden wil hij zijn portret verwijderd zien uit de Wall of Fame met Almeerse sporthelden.
De wethouder betreurt dat. “Hij heeft zeer terecht een plaats gekregen in onze Wall of Fame. We zullen zijn verzoek tot verwijdering bij de eerstvolgende mogelijkheid honoreren.”

Artikel geplaatst op: 04 juli 2019 - 11:56

Gerelateerd

Delen