Nieuwe inzamelbox voor Stichting AAP

ALMERE - David van Gennep, directeur van Stichting AAP, overhandigde onlangs het eerste exemplaar van de nieuwe inzamelbox voor AAP aan wethouder Jan Hoek. “Naast mobieltjes en cartridges die mensen kunnen inleveren, kunnen nu ook bedrijven oude ICT-apparatuur voor ons inzamelen. Met de opbrengst hiervan kunnen wij dieren die in benarde situaties zitten redden en een deel van de dagelijkse kosten voor hun opvang dekken”, aldus Van Gennep.
Stichting AAP werkt samen met een nieuwe inzamelpartner: We-Collect. “Hierdoor kunnen bedrijven vanaf nu al hun bedrijfselektronica - zoals computers, laptops, printers en servers – veilig en verantwoord inleveren. Eventueel achtergebleven data wordt namelijk door We-Collect gecertificeerd vernietigd”, vertelt Van Gennep. “Ook van de mobiele telefoons die mensen inleveren wordt nu alle data verwijderd, dat was een grote wens van ons.”
Alle mobieltjes, cartridges en ICT-apparatuur worden gerecycled en leveren een vergoeding op voor de dieren bij AAP. “Een win-win situatie: het materiaal krijgt een tweede leven waardoor we bijdragen aan een beter milieu. En met de opbrengst krijgen ook de dieren bij AAP een tweede leven”, aldus wethouder Jan Hoek van de gemeente Almere. Zoals bijvoorbeeld berberaapje Kalila, die vorig jaar hulpeloos en moederziel alleen werd gevonden in een bos in een klein Frans dorp. Van Gennep: “Waarschijnlijk net als zoveel andere dieren slachtoffer van de wrede illegale handel.”   
Inzamelpunten

De komende maand ontvangen alle inzamelpunten door heel Nederland de nieuwe AAP-inzamelbox. Deze wordt gratis geleverd en als hij vol is ook weer kosteloos opgehaald. Bedrijven, winkels en (sport)verenigingen kunnen zich aanmelden als inzamelpunt voor AAP via www.aap.nl/inzamelen.
Artikel geplaatst op: 03 juli 2019 - 08:15

Gerelateerd

Delen