Veel mooie sportevenementen in Almere in september

ALMERE - Gedurende de hele zomerperiode vinden er veel verschillende sportevenementen plaats in de regio. Via de site www.flevolandsportzomer.nl geeft Sportservice Flevoland de zomermaanden aandacht aan deze en andere evenementen die in de provincie plaatsvinden.


Er staat in september heel wat op het programma op sportgebied. Niet in de laatste plaats de Challenge Almere-Amsterdam: na Hawaï is deze triatlon van Almere de oudste ter wereld. Dit jaar wordt hij voor de 37e keer gehouden. Van 12 tot en met 15 september brengt de organisatie naast verschillende afstanden waaronder het EK Long Distance, op vrijdag 13 september ook de Challenge4All, die bestaat uit de Senior Challenge (55) en de No Limit Challenge voor deelnemers met een (verstandelijke) beperking. Het zijn recreatieve triatlons waarbij wordt gezwommen in het zwembad van Van Rheenen Sport, gefietst onder begeleiding van FRTC Almere en gewandeld onder begeleiding van TrimSlim. Het maximale aantal van 120 deelnemers heeft zich al aangemeld, inschrijven voor dit jaar is daarom niet meer mogelijk.


De 30 van Almere


De najaarsloop 30 van Almere vindt plaats op zondag 29 september, De 30 van Almere. Voor hardlopers in voorbereiding op één van de vele najaarsmarathons, maar zeker ook voor hardlopers die ‘gewoon’ houden van een gezellig hardloopevenement en een mooie, afwisselende route door Almere. Jaarlijks staan tegen de duizend lopers aan de start van de verschillende afstanden. Voor meer informatie of inschrijven ga naar www.start-2-finish.nl/30-van-almere/.


Badminton Festival


Naast grote sportevenementen vinden er ook een veel kleinere events plaats. In het weekend van 14 en 15 september kan er op het Rio de Janeiroplein bijvoorbeeld kennis gemaakt worden met de nieuwe outdoor sport AirBadminton tijdens het Badminton Festival Almere. Dit festival maakt deel uit van een landelijke toer door Nederland waarbij twaalf steden worden bezocht door Badminton Nederland. Almere is de elfde en één na laatste stop. www.badminton.nl.

Artikel geplaatst op: 24 augustus 2019 - 13:36

Gerelateerd

Delen