Almere City FC haalt Nick 'Venomenema' Venema binnen

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Nick Venema heeft overeenstemming bereikt met Almere City FC. Hierdoor ligt de spits, die de afgelopen seizoenen topscorer was van Jong FC Utrecht, voor één seizoen vast in Flevoland. Venema komt op huurbasis over van zijn broodheer FC Utrecht. Almere City FC troefde een aantal andere clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie af om de handtekening.

Nick Venema: Foto: website Almere City FC

De 20-jarige aanvaller ligt nog tot juni 2023 vast in de Domstad. De afgelopen seizoenen ontpopte hij zich in de Keuken Kampioen Divisie als een echte goalgetter. In 59 wedstrijden verdiende de aanvaller de bijnaam ‘Venomenema’ door 36 keer doel te treffen. Naast de Keuken Kampioen Divisie opereerde Venema ook op Eredivisie-niveau (18 wedstrijden, 5 goals) en in de Europa League. Bovendien speelde Venema in het Nederlands Elftal O17 en O19 en zit hij bij de voorselectie voor Oranje O20.

 

Minuten maken

Nick Venema koos uit alle mogelijkheden voor Almere City FC: “Voor mij is het in deze fase van mijn loopbaan belangrijk om minuten te maken en te herbevestigen waar mijn kracht ligt. Almere City FC speelt aantrekkelijk en aanvallend voetbal en dat is precies in mijn straatje. Ik verheug mij erop het aankomende seizoen belangrijk te zijn voor Almere City FC.”

Almere City FC algemeen directeur John Bes: “Wij zijn blij dat we snel hebben kunnen schakelen en mede daardoor Nick aan ons hebben kunnen binden. Hij heeft bewezen een echte goalgetter te zijn en wij zijn trots dat hij, ondanks zijn andere opties, voor ons kiest. Dit geeft de huidige status van de club aan

Artikel geplaatst op: 29 augustus 2019 - 11:00

Gerelateerd

Delen