Badminton Festival op Rio de Janeiroplein

BUITEN CENTRUM – Op het Rio de Janeiroplein in Buiten wordt zaterdag 14 en zondag 15 september het Badminton Festival gehouden. Dit is het elfde festival van een tour door Nederland waarbij twaalf steden worden bezocht.
Tijdens dit Badminton Festival kan kennis worden gemaakt met de te gekke nieuwe outdoor variant Airbadminton, zijn er clinics, een toernooi en een demonstratie.

Outdoor Badminton

De World Badminton Federation (BWF) heeft een nieuwe spelvorm voor buiten ontwikkeld. Ze noemen deze outdoor variant AirBadminton. Nederland is het eerste land waar deze spelvorm geïntroduceerd wordt. Met een aangepast veld, een speciale outdoor shuttle en een iets andere spelvorm. Het kan worden gespeeld in parken, op pleinen en op het strand. Tijdens het festival zijn leenrackets aanwezig.

Clinics

Op zaterdag 14 september zijn er sportieve clinics om 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur waar gratis aan kan worden meegedaan om zo te ontdekken wat AirBadminton precies is. Op zondag is het eerste Outdoor AirBadminton toernooi (12.00 tot 15.00 uur) in Almere. Voor 5 euro kan iedere geïnteresseerde deelnemen in twee categorieën: 8 t/m 14 jaar en een open toernooi voor alle leeftijden. Beide categorieën worden gespeeld in dubbels.

Meer activiteiten

Er kan niet alleen worden gesport tijdens het Badminton Festival in Almere. Er kan zaterdag ook gekeken worden naar een demonstratie gegeven door topspeler Jacco Arends. Daarnaast is er een chill zone, fun park en zijn er verschillende eettentjes. Op beide dagen is het terrein gratis toegankelijk van 10.00 uur tot 16.00 uur. Meer informatie: www.badminton.nl
Artikel geplaatst op: 01 september 2019 - 13:36

Gerelateerd

Delen