Feestelijke opening mountainbikeroute Kemphaan-Braambergen op 7 september

ALMERE – Na ruim drie jaar voorbereiding en driekwart jaar bouwen, wordt de nieuwe mountainbikeroute Kemphaan-Braambergen op zaterdag 7 september 2019 officieel geopend.

Op dit moment zijn beide parkoersen van respectievelijk 6,2 en 5,8 km gereed en worden ze samen onder de naam Giant LIV Track met alle betrokken partijen officieel geopend op zaterdag 7 september 2019 om 10.00 uur, op het Outdoorpark SEC Almere, Verlaatweg 2, 1358 AJ Almere. Het Outdoorpark is gekozen als officieel trailcenter en hoofdstartpunt van beide routes. Bij het trailcenter zijn een hangout, horecavoorziening, kleedruimte, fietsenstalling, parkeerruimte en technische voorzieningen voorhanden zodat bikers van in en buiten Almere zowel voor als na hun rit een prachtig meetingpoint direct aan de route hebben.
De openingshandelingen zullen bestaan uit het doorknippen van een lint door Julius Lindenbergh, wethouder Financiën, Sport, Digitalisering en Dienstverlening van de Gemeente Almere. Aansluitend zal een routebord worden onthuld. Daarna zal er een stoet fietsers vertrekken richting de locatie Braambergen/Groenlingweg waar eveneens een routebord zal worden onthuld. Na de officiële opening van het parkoersgedeelte Braambergen krijgen de triatleten die op zondag 8 september deelnemen aan het NK Crosstriatlon de gelegenheid tot 14:00 uur het wedstrijdparkoers te verkennen.
Direct na de opening zal het parkoersgedeelte Kemphaan vrij toegankelijk zijn. Het gedeelte Braambergen zal in eerste instantie tot uiterlijk half oktober alleen op zaterdagen en zondagen geopend zijn van 10:00 tot 14:00 in verband met het afronden van enkele werkzaamheden op het terrein. Na half oktober zal naar verwachting het terrein dagelijks toegankelijk zijn van zonsopgang tot zonsondergang. Overigens is voor het parkoersgedeelte Braambergen een vignet nodig dat voor 5 euro kan worden gekocht bij het bovengenoemde trailcenter, de lokale rijwielhandelaren, de VVV-Almere en het bezoekerscentrum Almeerderhout op de Kemphaan. Laatstgenoemde locatie is overigens ook een tweede startpunt van de route. Voor meer informatie over de routes, vignettenaankoop zie de website www.mtbmore.nl
Dit project is gerealiseerd met steun uit het ELFPO, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland!
Artikel geplaatst op: 02 september 2019 - 09:36

Gerelateerd

Delen