Studenten klaarwakker dankzij ochtend-rugbytraining

ALMERE – Startende HBO-studenten konden vorige week tijdens een introductieweek kennismaken met de stad en met elkaar. Voor het tweede jaar op rij werd het evenement georganiseerd in samenwerking met rugbyvereniging RC Bulldogs Almere.

(Foto: aangeleverd)


Op het veld van de rugbyclub was een basiskamp opgeslagen met tenten waarin de 200 studenten en 80 begeleiders sliepen. Ook was er een algemene ruimte ingericht waar ‘s avonds werd gefeest.
In het drukke programma was woensdagochtend om 8.00 uur ruimte gemaakt voor een ochtend-rugbytraining. Het was voor de deelnemers in eerste instantie nog even bijkomen van het drukke nachtprogramma, maar door het enthousiasme van de rugbytrainer waren er al snel alleen nog maar lachende gezichten te bespeuren.

Teamwork


“Onderdeel van de introductiedagen is het leren samenwerken en dat was ook de insteek van de training”, vertelt Edwin Veenendaal, voorzitter van RC Bulldogs Almere. “Rugby is bij uitstek een sport waarin het op teamwork aankomt en de oefeningen voor de studenten waren dan ook op samenwerking gericht. In eerste instantie waren er nog wat slaperige koppies, maar al bij de eerste oefening, met het team een stootkussen naar de andere kant van het veld duwen, was iedereen klaarwakker.”
Veenendaal kijkt terug op een geslaagde introductieweek. “En er is een mooie kans dat we hiermee net als vorig seizoen een aantal studenten aan het rugbyen krijgen.”

Artikel geplaatst op: 02 september 2019 - 09:12

Gerelateerd

Delen