Krankzinnige slotfase doet Almere City FC de das om

ALMERE - Almere City FC keerde afgelopen vrijdag met een flinke kater terug uit Amsterdam. De Almeerders hadden op sportpark De Toekomst de winst voor het grijpen, kwamen in blessuretijd op een 1-2 voorsprong, maar stonden bij het laatste fluitsignaal toch met lege handen: 3-2. “Deze wedstrijd had alles in zich om een succesverhaal te worden, maar uiteindelijk voltrok zich een horrorscenario”, aldus hoofdcoach Robert Molenaar.
Na een klein half uur zorgde City-spits Harrison met een weergaloze goal voor de 0-1. De Engelse spits ontving de bal van Torino Hunte, nam hem op schitterende wijze mee en schoot vervolgens hard raak.
Twaalf minuten voor tijd kwam Nick Venema binnen de lijnen voor Hunte. Hij maakte daarmee zijn officiële debuut voor City. Drie minuten voor tijd schoot Lassina Traore uit de kluts alsnog de gelijkmaker tegen de touwen. In de blessuretijd schoot Venema zonder aarzelen hard raak: 1-2.
Nog geen minuut later wist Noa Lang aan de andere kant echter ook binnen te vuren, waardoor het plots 2-2 stond. In het tumult van het doelpunt kreeg Venema een rode kaart voor het geven van een duw, waarna de thuisploeg in de laatste seconde via Ekkelenkamp ook nog de 3-2 op het scorebord bracht.
Artikel geplaatst op: 02 september 2019 - 12:56

Gerelateerd

Delen