'Een wk-waardig parcours'
Mooie winnaars bij nk cross triathlon Almere

ALMERE - Zon en regen wisselden elkaar vandaag af tijdens het NK Cross Triathlon Almere en dat zorgde voor zware, maar daardoor ook crosswaardige omstandigheden op het toch al pittige parcours. En dat leverde mooie winnaars op, met bij de elite (1 kilometer zwemmen, 29.5 kilometer fietsen en 7.5 kilometer hardlopen) Wouter Dijkshoorn en Diede Diederiks als kersverse Nederlands Kampioenen.
Snelste heer overall was de Belg Tim van Hemelen. Bij de vrouwen ging de overall winst én de Nederlandse titel naar Diede Diederiks. Zij is niet eens gespecialiseerd in het crossen, maar bleek wel ijzersterk, zag af én genoot tegelijkertijd.
Bij de mannen ging de Nederlandse titel naar Wouter Dijkshoorn, die achter Tim van Hemel tweede overall werd. Ook hij genoot van het parcours. “Dit was écht crossen. Tweedelig: enerzijds kriskras door de bochtjes, ideale stukjes voor de technisch goede atleten. Anderzijds het pittige klimmen, waar je écht power voor nodig had. Het is echt een leuke route.”
Bij de mannen die om de Nederlandse titel streden, ging het zilver uiteindelijk naar Joep Staps en het brons naar Victor Goené. Bij de vrouwen ging het zilver naar Judy van den Berg en Ingrid van Lubek. De Nederlandse juniorentitels gingen naar Lucas Goené en Kim van ’t Verlaat. Bij de jeugd gingen de Nederlandse titels naar Hugo Overmeen en Selina Franken.
Artikel geplaatst op: 09 september 2019 - 11:30

Gerelateerd

Delen