Budoclinics in kader van NK judo senioren in Almere

STAD CENTRUM - In een tijdelijke dojo op de Grote Markt in Stad werden zaterdag verschillende budoclinics gegeven. Sportwethouder Julius Lindenbergh deed mee met de eerste clinic en stond tegenover Nederlands topjudoka Tornike Tsjakadoea op de mat.

(Sportwethouder Julius Lindenbergh in de beenworp van topjudoka Tornike Tsjakadoea. Foto: Fred Rotgans)


Iedereen kon vervolgens meedoen met clinics van judo, kickboksen, taekwondo, MMA, krav maga en karate. De clinics werden georganiseerd in samenwerking met Judo Bond Nederland in het kader van het Nederlands Kampioenschap Judo voor senioren. Dit toernooi vindt op 28 en 29 september plaats in het Topsportcentrum in Almere Poort.
Wethouder Lindenbergh: “Mooi dat zo’n groot evenement hier plaats kan vinden. Dat brengen we graag onder de aandacht, net als de budosporten in het algemeen. Die ondersteunen we in Almere extra en die worden in Almere ook meer dan gemiddeld beoefend.”

 
Nationale Sportweek
De budoclinics van afgelopen zaterdag vormden ook de aftrap van de Nationale Sportweek. In deze week staat sporten en bewegen centraal. In Almere organiseren de buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen verschillende activiteiten voor jong en oud. Kijk op www.sportiefalmere.nl voor een compleet overzicht van het programma.
Artikel geplaatst op: 23 september 2019 - 10:22

Gerelateerd

Delen