Enith Brigitha eindelijk in Wall of Fame, Gregor Stam verwijderd

Door Marcel Beijer
POORT – Wethouder Julius Lindenbergh heeft dinsdagavond acht Almeerse sporthelden toegevoegd aan de Wall of Fame bij de Topsporthal, waaronder ook de ‘vergeten’ topzwemster Enith Brigitha. Op eigen verzoek is triatleet Gregor Stam uit de eregalerij verwijderd.

Wethouder Lindenbergh onthuld de nieuwe namen met Enith Brigitha (midden) en Alie Boorsma (links) (Foto's: Fred Rotgans)

Er was bij de lancering van de Wall of Fame, in april, veel commotie rond de Wall of Fame. Zo was de naam van de Olympishe bronzen medaillewinnaar Enith Brigitha vergeten. De zwemster liet in deze krant weten daar best teleurgesteld over te zijn. De gemeente reageerde daar destijds nogal crypitisch op: Enith Brigitha was niet vergeten, maar ‘stond niet in het vizier’. 


Enith Brigitha
Bij de acht portretten van sporthelden die dinsdagavond zijn toegevoegd is Enith Brigitha alsnog opgenomen. De gemeente heeft inmiddels excuses aangeboden bij de Almeerse.
In de eregalerij zijn nu ook de portretten opgenomen van Hansje Bunschoten (zwemmen), Patrick de Lange (honkbal), Natalie Grinham (squash), Marcel Smouter (badminton), Jaap Oudkerk (baanwielrenner), Alie Boorsma (schaatsen) en Carry Geijssen (ook schaatsen).

Gregor Stam
In de galerij is niet langer het portret te vinden van triatleet Gregor Stam. Stam maakt zich al jaren sterk voor een openluchtzwembad in Almere en is boos op de manier waarop de gemeente met zijn initiatief en inzet omgaat. Stam voelt zich niet serieus genomen en stelt dat Almere ook zichzelf als sportstad niet serieus neemt. Om die reden wil hij niet als sportheld in de Wall of Fame staan.

Artikel geplaatst op: 25 september 2019 - 09:13

Gerelateerd

Delen