AviAir Almere pakt koppositie in dubbelweekend

PARKWIJK - AviAir Almere heeft dit weekend goede zaken gedaan in de eredivisie. In het zogenaamde dubbelweekend werden twee overwinningen geboekt. Zaterdag werd koploper Hoornse met 6-2 verslagen en zondag Roosterse BC met 7-1.

Tamara van den Hoeven (links) en Manon Sibbald in actie. (Foto: aangeleverd)

Hoornse had de eerste drie wedstrijden van de competitie gewonnen. Geen topwedstrijden, maar wel de koploper. AviAir nam vlot een 5-0 voorsprong maar vervolgens pakte Hoornse een dames enkel en een mixpartij. Toch mag de 6-2 overwinning een prima resultaat worden genoemd.


Huldiging Europees en wereldkampioen
Voorafgaand aan de wedstrijd van zondag werden Cheryl Seinen en Georgy van Soerland gehuldigd. Zo werd Cheryl samen met Selena Piek Europees kampioen in het dames dubbel en Georgy greep de wereldtitel in het dames enkel en dames dubbel bij de veteranen. Ook Erik Staats werd nog in het zonnetje gezet voor zijn inzet voor de vereniging en met name als trainer-coach van team 1.

Ook winst op Roosterse
Cheryl speelde dit seizoen voor het eerst in het shirt van AviAir Almere en is net terug van een Azië-trip. Ze won haar dubbel en mixpartij. Ook de andere partijen werden relatief eenvoudig gewonnen op een dames enkel na. Deze ging nipt verloren.
Geklommen naar de eerste plaats
Door deze beide overwinningen pakt AviAir Almere de koppositie in de eredivisie. Deze zal komend weekend moeten worden verdedigd tegen het sterke Drop Shot uit Den Haag.

Artikel geplaatst op: 30 september 2019 - 09:44

Gerelateerd

Delen