Tiende editie Almere DEZE WEEK Mountainbike Classic

MTB Classic met nieuw en uitdagend parcours

ALMERE - MTB & More en de Fiets Race en Toer Club Almere (FRTCA) organiseren op zondag 13 oktober voor het 10e achtereenvolgende jaar de Almere DEZE WEEK Mountainbike (MTB) Classic. Inmiddels een vaste rit in de agenda's van mountainbikers uit Almere en wijde omgeving.

De rit bestaat uit twee uitdagende parcoursen van respectievelijk 25 km en 40/52 km. Vanaf de start bij Outdoorpark SEC Survival in Almere gaat de 25 km route via een verbindingsroute naar het MTB SkillsPark, vandaar weer terug over het geheel nieuwe en uitdagende parcours Kemphaan/Braambergen met maar lieftst 200 hoogtemeters.
Rustpunt
Op de terugweg van beide routes is op de routesplitsing een rustpunt waar een banaan en koek wordt uitgedeeld.

Extra rondje
De 40/52km route gaat vanaf de start via een verbindingsroute naar het MTB parcours Oostvaardersplassen/Kotterbos. Hierna via de verbindingsroute weer terug en ook over het nieuwe en parcours Kemphaan/Braambergen met maar liefst 250 hoogtemeters. Liefhebbers kunnen hun energie echt kwijt door daar eventueel nog een extra rondje te maken en komen zo aan de 52 km met 450 hoogtemeters.
Inschrijven
Inschrijven kan alleen op de dag zelf tussen 09.00 uur en 10.00 uur op de nieuwe startlokatie bij Outdoorpark SEC Survival aan de Verlaatweg 2 in Almere. Daar is ook de finish.

Er is ruime parkeergelegenheid voor zowel de auto's als de MTB-fietsen aanwezig (niet bewaakt). Deelname kost € 5,- Jeugd t/m 14 jaar kan gratis deelnemen, mits onder begeleiding van een volwassene.

Meer informatie:
www.mtbmore.nl of
www.frtcalmere.nl en
www.almeredezeweek.nl

Artikel geplaatst op: 07 oktober 2019 - 09:10

Gerelateerd

Delen