Almere City FC strandt in bekertoernooi

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Het bekeravontuur van Almere City FC is al in de eerste ronde ten einde gekomen. In het eigen Yanmar Stadion was Go Ahead Eagles in een matte wedstrijd met 1-3 te sterk. "We hadden veel meer van deze wedstrijd verwacht, maar waren tandeloos. Ik miste de fighting spirit die bij een bekerwedstrijd hoort. Uiteindelijk is deze avond een grote sof gebleken”, aldus hoofdtrainer Robert Molenaar.

De oefenmeester koos ervoor om tijdens dit bekerduel enkele mutaties in zijn opstelling door te voeren. Zo begon Timo Plattel onder de lat, verving Faris Hammouti de geblesseerde Bram van Vlerken en mochten Niek Vossebelt, Anass Ahannach en Ricardo Kip het middenveld vormen. James Efmorfidis startte in de basis en zorgde voor een 1-0 voorsprong. Lang konden de Almeerders niet van die voorsprong genieten. Een kleine vier minuten later kopte Sam Beukema de gelijkmaker tegen de touwen en vijf minuten later was het diezelfde Van der Venne die de 1-2 binnen schoot.
Op het moment dat Almere City FC een kwartier voor tijd wat meer aandrong, viel juist de beslissing in het tamme duel. Invaller Torino Hunte verspeelde op eigen helft de bal, waarna de Eagles via Adrian Edqvist de 1-3 binnenwerkte. "Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Uiteraard maak ik me zorgen, maar ik ga er ook van uit dat dit een incident was. We gaan de boel nu bij elkaar rapen en de ploeg klaarstomen voor het treffen met MVV. Dan moeten we er weer staan”, aldus Molenaar.

 

Artikel geplaatst op: 31 oktober 2019 - 08:00

Gerelateerd

Delen