Trainerswissel leidt niet tot zege Almere City FC

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Ole Tobiasen is er niet in geslaagd om bij zijn rentree als hoofdtrainer van Almere City FC een overwinning uit het vuur te slepen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht moet zijn ploeg een 3-1 nederlaag slikken. In 2019 wachten nog drie wedstrijden (TOP Oss thuis, NEC uit en Roda JC thuis) om de rug te rechten en jacht te maken op de plekken die aan het einde van de rit recht geven op deelname aan de play-offs.


Vorige week nam Almere City afscheid van coach Robert Molenaar. Ole Tobiassen neemt vooralsnog de honneurs waar. In Utrecht wilden de Flevolanders de nare nasmaak van de troosteloze nederlaag tegen FC Den Bosch van zich afspelen. Maar Jong Utrecht kwam al na acht minuten op voorsprong. De Almeerders speelden tot de rust best geïnspireerd, maar kwamen tot weinig kansen. In de tweede helft kwamen de Domstedelingen om 2-0. "Daarna zag je het vertrouwen weg ebben”, zei Tobiasen na afloop. "Je moet op zo’n moment als team opstaan, maar daar zijn we niet in geslaagd. Dat is balen, want die jongens werken er keihard voor.”

Nick Venema – die als invaller nog speeltijd krijgt tegen de club waarvan hij wordt gehuurd – loste in de slotfase nog één gevaarlijk schot, maar een resultaat zit er helaas geen moment meer in voor de Almeerders. Odysseus Valanas maakte er vlak voor tijd zelfs nog 3-0 van, waarna Venema in diep in blessuretijd alsnog de eer redde door de 3-1 binnen te schieten. Veel tijd om te herstellen heeft City niet. Aanstaande vrijdag komt TOP Oss immers alweer op bezoek in het Yanmar Stadion.

Artikel geplaatst op: 03 december 2019 - 08:00

Gerelateerd

Delen