Geen geld voor buitenzwembad

ALMERE – Het college van burgemeester en wethouders zegt geen geld te hebben voor de realisatie van een buitenzwembad.

Gregor Stam. (Archieffoto: Fred Rotgans)

 

Op verzoek van de gemeenteraad heeft een extern onderzoeksbureau verschillende scenario’s van buitenzwembaden uitgewerkt. Daarbij is ook gekeken naar de financiële gevolgen van de bouw en de exploitatie, waaronder ook het scenario dat voorvechter triatleet Gregor Stam presenteerde.

Het college zegt positief te staan tegenover initiatieven voor het realiseren van een buitenzwembad, maar heeft na gedegen onderzoek geconstateerd dat er voor het bouwen en exploiteren van een buitenzwembad geen financiële ruimte in de begroting is. ‘Het toevoegen van een buitenzwembad in de stad heeft bovendien een negatief effect op de exploitatie van de bestaande gemeentelijke zwembaden door een verschuiving van bezoekers’, aldus het college.
Het college stelt de gemeenteraad voor om op dit moment geen vervolgonderzoek uit te voeren. De gemeenteraad krijgt nu de mogelijkheid om de resultaten van het onderzoek te beoordelen en een keuze te maken.

 

Tweede rapport
Gregor Stam kondigde in oktober tegenover deze krant al aan dat de raadsleden een tweede rapport zullen  ontvangen, afkomstig van een onafhankelijke commissie bestaande uit pleitbezorgers voor het buitenzwembad. Uit protest over de houding van de gemeente liet hij zijn portret al verwijderen uit de Wall of Fame met Almeerse sporthelden.

Artikel geplaatst op: 18 december 2019 - 14:14

Gerelateerd

Delen