Run4Free trots op nominatie voor Sportclub van het Jaar

ALMERE – Meer bewegen en gezonder leven. Het nieuwe jaar gaat vrijwel altijd gepaard met goede voornemens. Dat is ook merkbaar bij bootcampclub Run4Free, die genomineerd is voor Sportclub van het Jaar 2019. "De meeste nieuwe gezichten zien we echter in de zomer", zegt Jozef Bhageloe

Foto: Afzal Ghafoerkha.


 
"In de zomerperiode liggen alle teamsporten stil en hebben we een grote toeloop van spelers en speelsters van andere verenigingen", legt Bhageloe uit. Op nieuwjaarsdag werd hij echter ook verrast door een overweldigende opkomst. "Normaal komen er maar drie of vier man en nu stonden we met achttien man volle bak te trainen in de buitenlucht." 
 
Nominatie
Run4Free verzorgt al acht jaar lang drie keer per week gratis bootcamp trainingen. Dat doen zij met vier fanatieke coaches met veel sportervaring. Het viertal staat in weer en wind klaar om fanatiekelingen van 18 tot bijna 70 jaar te verrassen met uiteenlopende oefeningen. Dit is ook de gemeente Almere niet ontgaan. Run4Free is namelijk genomineerd voor Sportclub van het Jaar 2019. "Op 12 februari tijdens het SNS Sportgala wordt de winnaar bekendgemaakt en vanaf 30 januari kan er worden gestemd via www.almere.nl/sportverkiezingen. Uiteraard hoop ik dat we winnen, maar het belangrijkste is dat we mensen tot elkaar brengen", benadrukt Bhageloe, die per keer tussen de tien en dertig Almeerders verwelkomt. 
 
Overtreffen 
In 2020 wil Run4Free op dezelfde voet verder gaan. "Maar het wordt natuurlijk lastig om 2019 te overtreffen", beseft Bhageloe. Afgelopen jaar kreeg Run4Free een speciaal plekje in het stadhuis (er werd een bord geplaatst over het bijzondere sportinitiatief, red.) en zagen de sportinstructeurs het resultaat van hun inspraak over de ontwikkeling van het park aan het Homeruspad. "Bijna twee jaar zijn we in gesprek geweest met het Flevolandschap om mee te denken over leuke en veilige fitnesstoestellen voor jong en oud. Nu staat er een gaaf parcours, waar wij geregeld dankbaar gebruik van maken." 
Meer informatie is hier of hier te vinden.
Artikel geplaatst op: 07 januari 2020 - 09:05

Gerelateerd

Delen