Faam voor Almeerse artiesten dankzij artiestenpagina

ALMERE – Weten waar Almeerse artiesten optreden? Op de Almeerse Artiesten pagina op Facebook is het terug te vinden. “Mensen zeggen vaak dat er in Almere weinig te beleven valt, maar daar ben ik het niet mee eens”, aldus oprichter Marc de Vries. “Op deze pagina wil ik laten zien dat er genoeg te beleven valt in Almere en de Almeerse artiesten meer naamsbekendheid geven.”
Marc de Vries (wit overhemd) tijdens het uitgaan met andere liefhebbers van Almeerse artiesten. (Foto: jouwfoto-online.nl)

De Vries begon de pagina een half jaar geleden als hobby. “Ik woon alweer ongeveer 25 jaar in Almere en ben vaak te vinden in het uitgaansleven van Almere. In Almere zijn veel zangers en zangeressen van levensliederen te vinden die regelmatig optreden in de vele uitgaansgelegenheden die Almere rijk is. Deze artiesten zorgen ervoor dat een avondje stappen in Almere nooit verveelt. Mensen die me kennen van het uitgaan begonnen steeds vaker aan mij te vragen wanneer er ergens weer iets te doen was. Daarom heb ik het op deze pagina gezet.” De Vries kent zo’n 22 Almeerse artiesten en daar komen er steeds meer bij. De pagina heeft inmiddels 169 leden.
Eerst zette De Vries alleen advertenties van optredens bij Almeerse kroegen op de pagina. “Dat is nu uitgebreid met de rubriek ‘Artiest van de week’, waarbij ik een foto en korte biografie van de artiest plaats, en de rubriek ‘Fan van de week’, waarbij ik een foto plaats van een fan met een Almeerse artiest. Artiesten vinden het geweldig en krijgen hierdoor extra aandacht en boekingen. De kroegen krijgen extra publiek en het levert mij vaak een biertje op.”
Artikel geplaatst op: 12 maart 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen