Uitgaanspubliek kan nu veilig samen naar huis fietsen

STAD CENTRUM – ‘Veilig naar huis fietsen over het Spoorbaanpad moet kunnen’, vinden Mylène en Dave Koomen. De twee kwamen met het initiatief voor het maken van een Meeting Point om samen na het uitgaan, veilig en gezellig naar huis te fietsen. Burgemeester Annemarie Jorritsma opende de Meeting Point in Almere Centrum afgelopen zaterdagnacht.
Bij de nieuwe fietsenstalling naast de Muntgarage heeft de burgemeester afgelopen zaterdagnacht samen met de politie en de initiatiefnemers Mylène en Dave Koomen een Meeting Point geopend. (Foto: Fred Rotgans)

De Almeerse Mylène Koomen startte eind vorig jaar de petitie ‘Spoorbaanpad Almere moet veiliger’ na een uitspraak van burgemeester Jorritsma tijdens de Politieke Markt, waar ze zei ‘daar ook niet te fietsen om elf uur ‘s avonds’. De petitie leverde meer dan duizend handtekeningen op en zorgde ervoor dat de gemeente verschillende maatregelen nam om het achttien kilometer lange fietspad veiliger te maken. “Eind december zijn mijn broer Dave en ik, samen met de burgemeester en een groepje medewerkers van de gemeente langs het Spoorbaanpad gefietst om samen te kijken naar oplossingen om het pad veiliger te maken”, aldus Koomen. “Mijn broer en ik bedachten tijdens het fietsen de Meeting Point, zodat je na het uitgaan in een groep naar huis kunt fietsen. We hebben dit idee verder uitgewerkt en neergelegd bij de gemeente.”
Tot nu toe vermijdt Koomen het Spoorbaanpad nog en gaat meestal met de auto. “Nu de Meeting Point er is ga ik er zeker gebruik van maken, want als de mogelijkheid er is om in een groep naar huis te fietsen vind ik dat ik dat ook moet doen. Het is nog afwachten of meer mensen hier gebruik van zullen maken.”
De gemeente nam na de fietstocht verschillende maatregelen om het Spoorbaanpad veiliger te maken. “Zo surveilleren politie en handhavers zichtbaar en onzichtbaar, op sommige plekken is extra gesnoeid zodat het zicht beter is en er wordt regelmatig een schouw gehouden”, aldus Mirjam Boon van de gemeente. “Voor het station Parkwijk werken we al samen met Prorail, NS en het jongerenwerk om de onveiligheidsgevoelens te verbeteren.”
Bij het Meeting Point kan het uitgaanspubliek zich vrijdag- en zaterdagnacht verzamelen om op vaste tijden veilig over het Spoorbaanpad naar huis te fietsen. Het verzamelpunt is bij de nieuwe fietsenstalling naast de Muntgarage. Voor meer informatie: www.facebook.com/MeetingPointAlmere
Artikel geplaatst op: 26 maart 2014 - 07:00

Gerelateerd

Delen